​Opskriften på at få bugt med bakterier i klinikkens vand

Et friskt sprøjt vand i munden kan være helt befriende, når man sidder der i tandlægestolen, men baggrunden for det rene vand er en ihærdig kamp mod bakterier. Læs, hvordan Ølby Tandlæge Center sikrer, at vandet er fuldstændig rent, når det når din mund.

Lækkerier for legionella

I Danmark er der høje krav til vands renhed, og vandet fra landets vandværker er derfor generelt af en god kvalitet. Vandet strømmer igennem et hav af vandrør, og fordeler sig til millioner af brugere hver eneste dag. Desværre løber vandet ind imellem på nogle gamle vandrør, som har det med at være beboet af bakterier.
​Én ting er, at vandet løber frem med et niveau af bakterievækst fra vandrørerne. Det har ofte ingen betydning. Til gengæld er der andre ting, der i højere grad påvirker vandets renlighed på alle landets tandklinikker.
​Det friske vand hentes via en dental unit, hvor alle tandlægens instrumenter er koblet til.
​Når vand står stille og får stuetemperatur, får bakterier gode vækstbetingelser, og i de værste tilfælde ses bakterier, der kan være sygdomsfremkaldende, som fx. Legionella. Ved tandbehandlinger er flowet på vandskyl ekstremt lavt, vandmængderne små og temperaturen herlig høj for bakterier.

Det rene vand forbliver rent

Hos Ølby Tandlæge Center prioriteres den bedste vandkvalitet, og derfor har de investeret i et system, der får bugt med bakterierne. “Vi har investeret i en løsning, som består af et fint filter, der forhindrer bakterier i at komme ind.
​Systemet laver samtidig elektrolyse på vandet, der strømmer igennem, hvorved det salt der er i vandet laves om til en lille smule hypoklorsyre,” siger tandlæge Preben Rohde.
​Hypoklorsyre er også det, som kroppens egne immunceller danner, når de skal bekæmpe en bakterieinfektion. Denne type vandbehandling er derfor ufarlig for mennesker, og da hypoklorsyre efter lidt tid bliver til vand og salt igen, er metoden også miljøvenlig. Du kan derfor roligt sætte dig i stolen hos Ølby Tandlæge Center.

Hvis du er i tvivl, om din nuværende tandlæge har rent vand i beholderen, kan du altid spørge til resultatet fra de obligatoriske vandprøver, som skal foretages en gang om året eller høre dem, hvordan de sikrer, at deres vand er rent.

Kontakt Ølby Tandlæge Center

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hold dig opdateret​

Ring til os på: 56 65 80 75

​Ølbycenter 31, 4600 Køge

3 timers gratis parkering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i nedenstående formular og bliv opdateret på de seneste nyheder.

Åbningstider:

Man, tirs & tors:

kl. 08:00-18:00

Onsdag:

kl. 08:00-16:00

Fredag:

kl. 08:00-14:00

Telefontider:​

Mandag:

kl. 07:45-18:00

Tirsdag:

kl. 07:45-18.00

Onsdag:

kl. 07:45-15:00

Torsdag:

Fredag:

kl. 07:45-18:00

kl. 07:45-14:00