Et tandimplantat gav smilet tilbage

Uheldet var ude. Brandmanden, Jan, mistede en fortand i en ulykke og tanken om at leve uden den, fik ham til at vælge et tandimplantat. Læs, hvordan Jan fik smilet tilbage. Jan vågner op på badeværelsesgulvet. Hans ansigt har desværre taget modigt fra, da han en dag får et blackout. Han er i sommerhus, og nærmeste hospital er 150km væk. Da tænderne kræver øjeblikkelig behandling, og resten af ham slipper med forskrækkelsen, tager han derfor til Ølby Tandlæge Center.

Fortanden slået ud af kurs

“Jeg lignede en, der var kørt over af et tog. Jeg kunne ikke lukke munden, fordi min ene fortand var slået helt ud af kurs, og tre andre var knækket eller beskadiget på anden vis,” fortæller Jan. Hos Ølby Tandlæge Center tager de straks imod ham. Den strittende tand bliver fjernet og de andre behandlet. De redder tre ud af fire af Jans tænder “Hos Jan var et tandimplantat nødvendigt på grund af en ulykke. Sådan er det langtfra altid. Vi sætter ofte tandimplantater i på grund af parodontose eller brud på tanden som følge af rodbehandlinger,” oplyser tandlæge hos Ølby Tandlæge Center, Preben Rohde.

Mød hele det glade team Ølby Tand lige her http://www.olbytand.dk/om-klinikken/personale.aspx

Hvad er et tandimplantat?

Efter akutbehandlingen ligner Jan næsten sig selv igen. Han tager hjem og vender tilbage dagen efter for at få lagt en plan. Den midlertidige løsning på tanden, som ikke kan reddes, skal skiftes ud med et implantat. “Et tandimplantat er en kunstig rod, som sættes ind i kæbebenet. Ovenpå roden fastgør vi en krone, en bro eller proteser. For alle andre vil patientens tandsæt se ud som det plejer, selvom erstatningen er kunstig,” fortæller tandlæge hos Ølby Tandlæge Center, Preben Rohde

Én tand - tusinde farver

Jan er helt indforstået med et implantat, men har mange tanker om udseendet. “Det er min fortand, så udseendet betyder meget. Da de sagde, at ingen ville komme til at kunne se forskel, var jeg lidt skeptisk. Heldigvis havde de helt ret,” siger han i et stort smil, hvor ingen kan udpege den kunstige. “Tænder er ikke bare hvide. De har enormt mange nuancer. Derfor bruger vi en specialist til at lave den erstatningstand, som skal sidde på implantatet. På den måde sikrer vi, at tanden kommer til at ligne resten af tandsættet,” fortæller tandlæge hos Ølby Tandlæge Center, Preben Rohde.

Jeg var smertefri

Et tandimplantat kræver en række tandlægebesøg. Afhængig af patientens situation, kræver behandlingen flere healingsperioder. Jan får fjernet den resterende rod dagen efter sin ulykke. Han får taget aftryk, og mens såret lukker sig, har Jan en midlertidig tand. Herefter fæstnes implantatet på kæbebenet, og en ny healingsperiode følger. “Jeg var bange for, at de borede skævt, men jeg fik god information og følte mig meget tryg. De har et apparat, som sikrer, at de borer, hvor de skal. Og så er de fantastisk dygtige til at lægge bedøvelse. Det gjorde slet ikke ondt. Der er den velkendte borelyd, og den kan være ubehagelig, men jeg var smertefri,” siger Jan.

Tandlægerne klarer forsikringen

I hverdagen tænker Jan aldrig over, at han har en kunstig tand. Han mærker intet til den og kan spise, drikke og snakke som normalt. Selv mener han, at noget af det vigtigste i hele processen var, at han ikke skulle tænke på noget. Han skulle bare møde op. “Tandlægerne gav mig tider og anvisninger, som var nemme at følge. Jeg har ikke skulle gøre noget andet end at lægge mig på briksen. De tog sig også af al kontakt til mit forsikringsselskab, så økonomien var der også styr på,” fortæller han.

Du behøver ikke at have været ude for en skade for at få ændret på dine tænder. Se hvad vi tilbyder indenfor kosmetisk tandbehandling http://www.olbytand.dk/tandbehandlinger/kosmetisk-tandbehandling.aspx

Ring til os og få en snak om dit behov

Før:​

Efter:

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hold dig opdateret​

Ring til os på: 56 65 80 75

​Ølbycenter 31, 4600 Køge

3 timers gratis parkering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i nedenstående formular og bliv opdateret på de seneste nyheder.

Åbningstider:

Man, tirs & tors:

kl. 08:00-18:00

Onsdag:

kl. 08:00-16:00

Fredag:

kl. 08:00-14:00

Telefontider:​

Mandag:

kl. 07:45-18:00

Tirsdag:

kl. 07:45-18.00

Onsdag:

kl. 07:45-15:00

Torsdag:

Fredag:

kl. 07:45-18:00

kl. 07:45-14:00